Ubalancer i Immunsystemet / Dissolving Stress in the Immune System

 

Ubalancer i immunsystemet er en nyere workshop fra Philip Rafferty. Han har her fokus på de mange udfordringer og belastninger, som immunsystemet er udsat for, ikke mindst forskellige vira.

Immunsystemet: Tænk på dit immunsystem som et overvågningssystem for din krop. Intakt hud og slimhinder holder nogle bakterier og vira ude, ligesom et hegn omkring dit hus holder de ubudne gæster væk fra din grund. Når mikrober kommer ind i kroppen, træder immunsystemet i aktion og begynder at sende antistoffer ud og aflevere hvide blodlegemer på infektions-stedet, ligesom et alarmsystem i hjemmet, som gjalder ud med en advarsel, så snart den yderste grænse af dit hjem bliver overtrådt.

Hvis du ønsker at øge sikkerheden omkring dit hjem (immunsystem), vil det være naturligt at styrke dit alarmsystem. Men hvis du styrker det for meget – programmerer det til at respondere hver gang en dør åbnes f.eks. – så vil dit alarmsystem måske tilkalde politiet næste gang, du kommer hjem med varer.

Autoimmune sygdomme som lupus og rheumatoid artritis optræder, når immunsystemet overreagerer og angriber sundt væv i kroppen.

Vi vil alle have stærke, robuste immunsystemer. Din krop har brug for et sundt, afbalanceret immunsystem – og der er meget, du kan gøre for at optimere dit immunsystems præstationsevne.

Når patogener som vira eller bakterier angriber og mangedobles, kan det forårsage sygdom eller ubehag, som gør dig syg.

Dit immunsystem består af adskillige dele, men de to større dele er dit medfødte immunsystem, som du er født med, og dit adaptive immunsystem, som udvikles, når du udsættes for patogener. Disse to systemer hjælper med at beskytte dit helbred og din sundhed.

Ligesom en velprogrammeret computer så gemmer et sundt immunsystem en fil af hvert patogen, som det har været i kontakt med, så det hurtigt kan genkende det, hvis det bliver udsat for det samme patogen. Immunsystemet aktiveres, når kroppen udsættes for et protein, det ikke genkender, også kaldet et antigen.

Eftersom systemet er så komplekst, er der adskillige mulige måder, hvorpå det kan gå galt. Når en person har en immunrespons, selv om der ikke foreligger en reel trussel, kan det resultere i allergier, astma og autoimmune sygdomme. Hvis systemet ikke arbejder korrekt, kan det resultere i immundefekter og deraf medfølgende sygdomme, som resulterer i mere sygdom, der kan vare længere.

Adgangskrav: Master Class 1.

Timetal: 16 timer

Pris: 2600 kr.